En rätt kladdig historia
men en dröm för den som gillar mörk choklad och Schweizernöt :)
Chokladkaka med nötter i liten långpanna
150 g mörk choklad
175 g rumsvarmt smör
4,5 dl strösocker
4 äg
2,5 dl vetemjöl
3 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl grovhackade hasselnötter
Chokladgllasyr
200 g Schweizernöt
1,5 dl vispgrädde
Gör så här
Smält den mörka chokladen över ett vattenbad
Rör smör och socker pösigt
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning
Blanda ner chokladen
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt
Sikta ner det i smeten
Rör ihop till en slät smet
Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22*30 cm, med bakplåtspapper
Strö på nöttermna
Grädda i nedre delen av ugnen i i 175 grader i ca 30 minuter
Låt svalna
Hacka Schweizernöten grovt
Koka upp grädden och ta av från värmen
Tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning
Ställ den att svalna och tjockna något,
det tar lång tid så ställ den gärna i kylen men passa så den inte blir hård
Bred glasyren på kakan
Låt stelna i kylen
Skär kakan i rutor
Var sak har sin tid
och nu tyckte jag det var hög tid att starta upp ett
Instagramkonto till Min Lilla Kokvrå.
Så nu kan ni även följa mig där :)
@minlillakokvra
Fin fredag och trevlig helg!
Kram Birgitta
och nu tyckte jag det var hög tid att starta upp ett
Instagramkonto till Min Lilla Kokvrå.
Så nu kan ni även följa mig där :)
@minlillakokvra
Fin fredag och trevlig helg!
Kram Birgitta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar