Syrliga morötter till blir som pricken över i. Lägg dom gärna i ättikslagen dagen innan och hyvla dem riktigt tunt med till exempel en potatisskalare.
Jag hyvlade dem på en mandolin men de blev i tjockaste laget. Hade velat ha dem liite tunnare och sladdrigare.
Glutenfri vegetarisk lasagne med syrliga morötter
8 portioner
2 gula lökar
1 aubergine
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
ca 750 g kokta gröna linser
ca 800 g pastasås tomat och basilika
200 g färskost (cream cheese)
2 dl mjölk
130 g pesto arrabbiata
2 dl riven ost
240 g bönlasagne (Risenta)
Syrliga morötter
6-8 morötter
4 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
6 msk socker
1 tsk salt
Persilja
Gör så här
Skala och hyvla ner morötterna i en bunke
Koka upp vatten, ättiksprit, socker och salt i en kastrull
Låt svalna och häll lagen över morötterna
Klipp persilja och blanda ner i bunken
Låt dra i kylen
(ovanstående kan med fördel göras kvällen före)
Häll linserna i ett durkslag
Spola i kallt vatten och låt rinna av
Skala och hacka löken
Skär auberginen i små tärningar
Fräs lök och aubergine i omgångar i oljan och
pressa i vitlöken
Salta och peppra
Blanda de avrunna linserna med lökfräset
Rör i pastasåsen
Blanda cream cheese, mjölk och pesto i en bunke
Varva lasagneplattorna med cream cheeseblandningen och lins- och tomatsåsen
i en stor ugnsform
Avsluta med ett lager sås och den rivna osten
Tillaga lasagnen mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter, tills lasagnen fått fin färg
Broccolipaj med rökt ost och utan pajbotten är också glutenfri och vegetarisk.
Likaså vegetarisk tacogratäng.
Morötterna lät som pricken över i. Ha en fin dag Kram Pernilla
SvaraRadera