tisdag 7 november 2017

Glutenfri vegetarisk lasagne med syrliga morötter


Idag delar jag med mig av ett recept på lasagne som är både glutenfritt och vegetariskt. Och gott 😊
Syrliga morötter till blir som pricken över i. Lägg dom gärna i ättikslagen dagen innan och hyvla dem riktigt tunt med till exempel en potatisskalare. 
Jag hyvlade dem på en mandolin men de blev i tjockaste laget. Hade velat ha dem liite tunnare och sladdrigare.


Glutenfri vegetarisk lasagne med syrliga morötter
8 portioner

2 gula lökar
1 aubergine
3 msk olja
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
ca 750 g kokta gröna linser
ca 800 g pastasås tomat och basilika
200 g färskost (cream cheese)
2 dl mjölk
130 g pesto arrabbiata
2 dl riven ost
240 g bönlasagne (Risenta)

Syrliga morötter
6-8 morötter
4 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
6 msk socker
1 tsk salt
Persilja

Gör så här
Skala och hyvla ner morötterna i en bunke
Koka upp vatten, ättiksprit, socker och salt i en kastrull
Låt svalna och häll lagen över morötterna
Klipp persilja och blanda ner i bunken
Låt dra i kylen
(ovanstående kan med fördel göras kvällen före)
Häll linserna i ett durkslag
Spola i kallt vatten och låt rinna av
Skala och hacka löken
Skär auberginen i små tärningar
Fräs lök och aubergine i omgångar i oljan och 
pressa i vitlöken
Salta och peppra
Blanda de avrunna linserna med lökfräset
Rör i pastasåsen
Blanda cream cheese, mjölk och pesto i en bunke
Varva lasagneplattorna med cream cheeseblandningen och lins- och tomatsåsen 
i en stor ugnsform
Avsluta med ett lager sås och den rivna osten
Tillaga lasagnen mitt i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter, tills lasagnen fått fin färg


Broccolipaj med rökt ost och utan pajbotten är också glutenfri och vegetarisk. 



Likaså vegetarisk tacogratäng.


1 kommentar:

  1. Morötterna lät som pricken över i. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera