Välkommen!

Välkommen!

måndag 6 november 2017

Tankekort


Jag har en hel del drömmar och idéer som jag vill förverkliga. Några är redan förverkligade andra är fortfarande just drömmar. Men jag är målinriktad och brukar hålla mig till min plan och genomföra det jag planerat. Det är kanske inte alltid som slutmålet är precis det jag siktade mot men som ändå i slutänden blir helt rätt. 
En dröm jag hade och som jag också förverkligade var att byta karriär. Jag utbildade mig från undersköterska till redovisningsekonom. Idag arbetar jag inte som det utan som administratör, men jag har bytt karriär, precis som jag drömde.
En annan gammal dröm jag har är att bli min egen. Men där är jag inte än, och det ser inte ut att kunna bli under den närmsta tiden heller. Idéerna kring vad jag ska syssla med som egen företagare brukar växla under tid. Redovisningskonsult var en idé. Kalasfixare en annan. Café skulle kanske kunna vara möjligt. 
Att öppna en yogastudio är den idén som är färskast. Det är bara det att jag inte gillar att stå i centrum, så yogalärare är väl inte riktigt min grej. Alltså behöver jag slå mig samman med någon likasinnad som vill öppna en yogastudio och som vill ta på sig biten att leda grupper, medans jag kan ta på mig den administrativa biten och marknadsföra företaget.
Jag tror på tankens kraft, jag har bland annat skrivit om det här och hur det var när jag skolade om mig till redovisningsekonom, och tror att bara jag fokuserar och verkligen engagerar mig så kommer det en dag plötsligt öppna sig ett tillfälle och möjlighet att starta mitt egna företag. Och då ska jag vara beredd...
Hur är det med er, gör ni verklighet av era idéer och drömmar? 


Önskar er en fin vecka!
Kram Birgitta

2 kommentarer:

  1. Inom yogan och meditation pratas det ju mycket om affirmation! Jag tror stenhårt på att förverkliga idéer, vill man så går det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man ska passa sig för negativa tankar, som att det går nog inte, inte kan jag osv. Upprepas de tillräckligt ofta blir de en sanning. Och omvänt är det likadant. Så absolut, vill man så går det 😊

      Radera