Den här fiskgratängen innehåller smakkombinationer som jag verkligen är förtjust i. Ajvar relish, gärna hot, tillsammans med paprika, grillad i det här fallet som ger lite sötma till rätten, och så purjolök. Älskar't!
Och så är den lättlagad också :)
Insta inspo @martenssonskok
Fiskgratäng med ajvar relish och grillad paprika
3-4 portioner
400 g torsk
400 g torsk
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 dl ajvar relish
2 grillade paprikor från burk, strimlade
1 purjolök, strimlad
Salt
Peppar
Gör så här
Dela upp fisken i 4-6 bitar
Lägg dom i en ugnsfast form
Krydda med salt och peppar
Rör samman grädde, ajvar och crème fraiche
Smaka av med ev mer ajvar och salt och peppar
Häll röran över fisken och toppa med lök och paprikor
Ställ in mitt i ugnen och tillaga i 225 grader i 20 minuter
Servera med vad du har hemma och är sugen på
Vi åt med kokt potatis
men det funkar även med ris eller bara en sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar