lördag 22 december 2018

Viltsoppa med renskav

Hur har ni det i julstöket? Här går det i en ganska stilla och behaglig lunk. 
Plockar lite, städar lite och slår in några julklappar varvat med skidskytte och glögg.
Till lunch idag provade vi en ny variant på renskav, nämligen en viltsoppa. 
Blev riktigt gott! Prova, vet ja :)


Gör så här
 Fräs 240 g halvtinat renskav i smör. 
Skala och skiva 4 potatisar. 
Skala och hacka en gul lök.
Fräs potatis och lök i smör i en kastrull.
Tillsätt 3 dl vatten, 1 krm vitpeppar och 2 grönsaksbuljongtärningar. 
Låt koka i 15 minuter.
Tillsätt renskavet, 2,5 dl matlagningsgrädde och 4 dl mjölk. Låt koka upp. 
Krydda med 1 msk japansk soja, 1 tsk torkad timjan och 2 msk vinbärsgelé. 
Låt koka några minuter. 
Smaka av med salt och peppar.
Toppa med klippt persilja.

Glöm nu inte bort i allt julstök att också njuta av julefriden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar