Avslutade min semester igår med att baka små bakelser.
Väldigt saftiga och goda. Och lagom stora.
Kardemumma- och citronkakor med lemon curd-grädde och bär
16 stycken
3
ägg
2 dl strösocker
1 liten citron, finrivet skal
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
300 g cream cheese
Till servering
2 dl vispgrädde
3 msk lemon curd
Bär
Florsocker
2 dl strösocker
1 liten citron, finrivet skal
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 krm salt
300 g cream cheese
Till servering
2 dl vispgrädde
3 msk lemon curd
Bär
Florsocker
Gör så här
Vispa ägg och socker
pösigt med elvisp
Blanda citronskalet med
de torra ingredienserna
och häll ner i äggvispet
tillsammans med färskosten
Vispa försiktigt till en jämn smet
Fördela smeten i 16 muffinsformar
Fördela smeten i 16 muffinsformar
och grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 15 min
Låt svalna
Vispa grädden fluffig och vänd ner lemon
curd
Toppa kakorna med en klick lemon
curd-grädde och bär
Pudra över florsocker
vid servering
Recept från Coops Mer Smak.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar