Problemet är att när man väl har smakat en bit så är det omöjligt att sluta.
Receptet är Tina Nordströms och fanns med i ett nummer av Amelia nu i våras. Kolan blev dock lite tunn då jag hällde upp den i en mindre ugnsplåt.
Vill man ha tjockare bitar kan det nog vara lagom att använda en gratängform eller två avlånga brödformar.
5 3/4 dl strösocker
Saft och skal från 3 citroner
125 gram med smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett
125 gram med smör
350 gram vit choklad
225 gram kokosfett
Behövs : en kökstermometer
Gör så här
Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull
Tvätta och riv av det gula skalet från alla citronerna ner i en kastrull
Koka upp socker, skal och saft
Sila av skalen och häll tillbaka sockerlagen i kastrullen
Låt
koka upp till 114 grader
Tillsätt smöret i bitar och fortsätt koka upp till 119 grader
Rör ner den vita chokladen och rör så den smälter
Rör ner
kokosfettet lite i taget så det blandar sig ordentligt med massan
När smeten är blank häll upp
i en stor form klädd med bakplåtspapper,
eller i två mindre
Låt stå övertäckt i kylen i ca ett dygn
Låt stå övertäckt i kylen i ca ett dygn
Skär upp kolan i bitar och förvara i kylen
Fungerar även att frysa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar