Så jag tycker det är hög tid att byta ut det bubbelgummiga temat här på bloggen till ett mer dämpat som bättre harmonierar med årstiden just nu.
Dessutom har jag bytt ut headern och kommer lägga in lite nya inslag i listen till höger med tips och recept som passar nu i höstmörkret och sedan framöver i jul och advent.
Dagens höstiga dessert till exempel kommer få en plats i listen till höger.
Ett perfekt avslut på en höstmiddag där lingonens bittra och syrliga smak passar perfekt ihop med den söta mandelmassan.
Tarte med lingon och mandelmassa
4 portioner
100 g mandelmassa
1 msk smör
0,5 mak socker
1 krm malen kardemumma
2 smördegsplattor
Topping
75 g frysta eller färska lingon
2 msk strösocker
Ägg till pensling
Till servering
Lättvispad grädde
eller vaniljsås
Gör så här
Riv mandelmassan grovt
Hacka ihop mandelmassa, smör, socker och kardemumma till en smulig smet
4 portioner
100 g mandelmassa
1 msk smör
0,5 mak socker
1 krm malen kardemumma
2 smördegsplattor
Topping
75 g frysta eller färska lingon
2 msk strösocker
Ägg till pensling
Till servering
Lättvispad grädde
eller vaniljsås
Gör så här
Riv mandelmassan grovt
Hacka ihop mandelmassa, smör, socker och kardemumma till en smulig smet
Lägg de lätt tinade smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper
Dela i fyra bitar
Fördela mandelmassasmeten på smördegsbitarna,
spara en centimeter runt om
Strö på lingon och strösocker
Pensla kanterna med uppvispat ägg
Grädda i mitten avugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Låt tarten svalna något
Garnera med socker och servera med lättvispad grädde
Skön söndag!
Snyggt med ny design! Allt med mandelmassa går hem här❤️!
SvaraRaderaTack♥
Radera