tisdag 12 juli 2022

Fisk med chilimajjo, potatis, sockerärtor och rödbetor

Sommar på en tallrik! Med de klassiska inslagen fisk, nykokt potatis och dill.
Sedan kan de övriga ingredienserna varieras. Denna fiskrätt serveras med kokta rödbetor, smörstekta sockerärtor och chilimajjo som sätter piff på det hela. Smaklig spis!


700 g små nypotatisar
50 g smör
4 styckfrysta torskryggsfiléer
salt, peppar
70 g sockerärtor

Tillbehör
700 g kokta rödbetor
1 knippe färsk dill
Chilimajonnäs

Gör så här
Gnugga/skala potatisarna rena under vatten och koka dem i saltat vatten
tills de är mjuka, cirka 10–20 minuter beroende på potatisens storlek.
Skär rödbetorna i stora klyftor.

Smält hälften av smöret i en stekpanna.
Ha ner de tinade torskryggsfiléerna i stekpannan
och stek dem gyllene på båda sidor.
Salta och peppra.
När fisken nästan börjar bli klar, ha ner resten av smöret
och halverade sockerärtor i stekpannan.
Stek dessa med fisken i cirka 2 minuter.

Lägg upp potatis och rödbetor på tallrikarna.
Ringla ur smöret och fördela ut sockerärtor ovanpå.
Lägg på fisken, klicka på chilimajjon
och strössla över färsk dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar