fredag 23 september 2022

Vi är redo att sälja vårt hus


Som jag har berättat tidigare, bland annat här, har vi under flera år planerat för att sälja vårt hus och flytta in till stan (Norrköping). Nu har vi kommit så långt i processen så vi ligger ute som redo för försäljning sedan i somras med bilder på vårt hus och trädgård och igår var fotografen här och fotade inomhus. Nu återstår att se hur stort intresset är.
Det känns ju dock, tyvärr, inte riktigt som rätt tid för försäljning just nu, med tanke på allt som händer omkring oss med bland annat skenande elpriser och höjda räntor.
Men folk har nog en tendens att vilja röra på sig trots oroligheter, särskilt om man är en barnfamilj som letar större och ett mer barnvänligt boende, tänker jag.
Men att sälja och flytta är verkligen, i alla fall för oss, en lång och rätt arbetsam process.
Vi började förbereda oss rent mentalt för flera år sedan och har sedan dess
så smått rensat och putsat på finishen. Det är inte klokt vad mycket man sparar på sig.
Och så mycket man tänker kan vara bra att ha...
Vi rensar fortfarande men just nu är det fokus på uthus och fulhörnet i trädgården. Ni vet det där hörnet där alla bra att ha plattor, stenar, krukor, isolering, brädor och annat bråte samlas. Och det verkar aldrig ta slut...
Den här veckan har jag haft semester. En semester som måndag - torsdag har bestått av att städa och fixa inför fotograferingen. Men idag tänker jag göra mest ingenting, kanske baka någon äppelpaj och koka äppelkräm. Vi har gott om äpplen i år.

 

Jag kanske ska tillägga att vi inte är riktigt redo för att flytta än, vi har nämligen ännu inget att flytta till. Även det känns riskabelt i dessa tider, att köpa men ännu inte ha någon köpare till vårt hus. Man vill ju inte sitta med kostnader för dubbla boenden i dessa tider.
Så, fortsättning följer...         Trevlig helg! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar