lördag 23 december 2023

Uppesittarmacka med julskinka och grönkålsfräs

Sitter här med glögg i glaset och äter en skinkmacka med grönkålstopping och pepparrotsfärskost. Allt är förberett och klart inför morgondagen och nu ser jag fram emot ett par dagar med julmys och tid med familjen. 

Så från mig till er - en riktigt God jul!


6 skivor kryddigt julbröd
6 skivor julskinka
3 msk sötstark senap
 

 Pepparrotsfärskost
100 g
färskost med pepparrot
1 tsk honung
1 krm salt

Grönkålstopping
100 g
grönkål
100 g rotfrukter
1 schalottenlök
1 msk rapsolja
1 tsk
äppelcidervinäger
2 krm salt
Svartpeppar

Gör så här
Grönkålstopping: Skala och hacka löken och strimla rotfrukterna fint.
Fräs löken i smör tills den börjar mjukna. Lägg i rotfrukterna och fräs ett par minuter till.
Repa grönkålen och blanda med fräset. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
Bred färskost på brödskivorna och lägg på skinka och senap. Toppa med kålfräs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar