lördag 20 januari 2024

Hemmagjorda minipizzor med italienska smaker

Hade ju en rätt behaglig fredag igår, en förmånlig fredag, som avslutades med hemmagjorda minipizzor med italienska smaker. Och till det drack vi ett italienskt rödvin.
Tomatsåsen med örtiga smaker kokade jag själv och så toppade jag minipizzorna med mozzarella, parmesanost, parmaskinka, soltorkade tomater, ruccola och rostade pinjenötter. Pizzabottnarna köpte jag däremot färdiga. Titta efter dom i kyldisken.
Hittar du inga minibottnar så ta en rulle färdig pizzadeg för långpanna istället.


4 portioner

Färdig pizzadeg

Topping
100
g mozzarella
2 dl ost, stark, riven
4 msk pinjenötter
10 st soltorkade tomater, inlagda i olja
150 g parmaskinka
Ruccola
Tomatsås
 1 st vitlöksklyfta
1 liten gul lök
3 dl passerade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk honung
 1 msk balsamvinäger
0,5 tsk salt
2 krm cayennepeppar
 0,5 tsk basilika, torkad  
0,5 tsk oregano, torkad 
 
Gör så här
Tomatsås: Finhacka löken och lägg i en kastrull
och blanda ner passerade tomater, tomatpuré, honung, balsamvinäger,
salt,
caynnepeppar och örtkryddor.
Koka ihop och låt småkoka ca 30 minuter.

Värm upp ugnen till 250 grader.
Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på
så att de är varma när du lägger på pizzadegen.
Fyllningen: Skär de soltorkade tomaterna i strimlor.
Skiva mozzarellan.
Skär parmaskivorna i två delar.
Rosta pinjenötterna lätt.
Ta ut den varma bakplåten och pensla med olivolja.
Lägg på pizzan. Du kan baka i omgångar om du gör små pizzor.

Fördela tomatsås på degen.
Lägg på mozzarellan och den rivna osten.
Grädda i ca 10 minuter.
Du kan baka flera plåtar samtidigt om du har en varmluftsugn.
Ta ut pizzan och fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter och ruccola över pizzan.
 
 

2 kommentarer:

  1. Här blev det pizza till lunch idag med barnbarnen. Dock inte riktigt från grunden men ändå. Pizzakit funkar det med. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pizzakit är perfekt att ha på lut i kylen. Kram

      Radera