lördag 4 oktober 2025

Rårörda blåbär i glas med vaniljvisp och havresmul

När man är sugen på smulpaj men inte har tid att baka 🫐

Blanda frysta blåbär med florsocker och vaniljsocker. Låt tina i rumstemperatur. 
Vispa vaniljvisp.
 Rosta havregryn i stekpanna med en klick smör, strösocker, kardemumma och kanel. Varva blåbär, vaniljvisp och havresmul i glas. Klart att servera!


 

4 portioner
 
250 g frysta blåbär
2 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl havregryn
1 msk smör eller margarin
2 msk strösocker
2 krm malen kanel
1 krm malen kardemumma
2,5 dl vaniljvisp
 
Gör så här
Rårör de frysta bären med florsocker och vaniljsocker 
och låt det tina i rumstemperatur.
Rosta havregrynen gyllenbruna i en stekpanna tillsammans med 
matfett, socker, kanel och kardemumma.
Vispa vaniljvispen.
Fördela bärkompotten i serveringsglas 
och klicka på vaniljvispen.
Toppa med havresmul.
  
  
  
 
Klicka på länken så öppnar sig receptet i ett nytt fönster. 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar