lördag 2 februari 2013

Fisk à la Thai med wokade grönsaker

Fisk med asiatiska smaker är en fin kombo. Thailändska köket har många fördelar, inte minst att maten är  god, den går mycket snabbt och lätt att tillaga också.
 
Fisk à la Thai med wokade grönsaker
4 portioner
 
500 g wokgrönsaker
400 g torskfilé
1 burk kokosmjölk
1 lime, juice
2 tsk sambal oelek
1 msk koncentrerad fiskfond
1 mango
Salt
Peppar
 
Till servering
Nudlar
 
Gör så här
Woka grönsakerna i het panna
Salta och peppra grönsakerna
Skär fisken i bitar och lägg dem över grönsakerna
Blanda kokosmjölk med limejuice, sambal oelek och fond
Häll såsen i pannan och låt puttra i 8-10 minuter
Tärna mangon och strö den över fisken
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar