Passar även som dessert.
Ananaspaj
150 g smält smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
250 g krossad ananas
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till pajdegen
och tryck ut degen i en pajform
Rör under tiden ihop ägg, socker, vaniljsocker
och crème fraiche
Blanda därefter ner det väl avrunna ananaskrosset
Bred ut fyllningen i pajskalet
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter
och tryck ut degen i en pajform
Rör under tiden ihop ägg, socker, vaniljsocker
och crème fraiche
Blanda därefter ner det väl avrunna ananaskrosset
Bred ut fyllningen i pajskalet
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Till servering
Vispad grädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar