måndag 4 februari 2013

Lätt som en plätt med bondomelett

När jag har bråttom och inte har någon färdig lunchlåda brukar jag sno ihop en bondomelett - lätt som en plätt.
En omelett med skinka och grönsaker eller det jag har hemma. Goda grönsaker till bondomelett är strimlad paprika, tärnad zucchini, champinjoner, rödlök, purjolök, morot, riven ost, blomkål, broccoli osv. I den här omeletten har jag fräst grönsaker i en panna och sedan hällt på uppvispade ägg med lite vatten och salt och låtit det stelna - klart.



Bondomelett
2 portioner
 

150 g skinka, kassler, korv, grönsaker
1 gul lök
2 msk smör eller olivolja
4 ägg
4 msk mjölk eller vatten
2 krm salt
1 krm vitpeppar
 
Gör så här
Hacka de ingredienser du vill ha i bitar
Fräs kött och grönsaker i en stekpanna ca 5 minuter
Vispa ihop ägg, mjölk eller vatten och salt
Häll omelettsmeten i stekpannan
Skaka på pannan och peta ner äggsmeten lite här och där
detta för att äggsmeten ska rinna ner under och ej brännas
Sänk värmen något och när nästan allt ägg stelnat 
vänd över halva till en halvcirkel och servera

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar