Häromdagen åt jag mosad avokado till lunch.
I dagens lunch var avokadon tärnad i en asiatisk nudelsallad.
Salladen blandade jag med en god dressing och toppade med laxkuber och salta jordnötter. Enkelt, nyttigt och gott!!
Asiatisk nudelsallad med lax
4 portioner
400 g laxfilé
1 pkt glasnudlar
2 morötter
2 avokado
1 burk svarta bönor
1/2 gurka
Blandad sallad
0,5 dl salta jordnötter
Salt
2 avokado
1 burk svarta bönor
1/2 gurka
Blandad sallad
0,5 dl salta jordnötter
Salt
Peppar
Dressing
4 msk rapsolja
1 lime (saften)
Några droppar sesamolja
1 msk fisksås
3 cm ingefära (riven)
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt (finhackad)
1 tsk socker
Gör så här
Börja med att blanda ingredienserna till dressingen,
låt den stå och dra i minst 10 minuter
Skär laxen i kuber
Salta och peppra
Stek laxen så den får fin färg runt om
Koka nudlarna enligt förpackningen och låt svalna
Strimla morötter och gurka tunt med en potatisskalare
Gröp ur och tärna avokadon
Blanda nudlar, bönor, avokado och sallad
Rör sist i dressingen
Lägg upp på tallrik och toppa med lax och jordnötter
Receptet hittade jag Här
Dressing
4 msk rapsolja
1 lime (saften)
Några droppar sesamolja
1 msk fisksås
3 cm ingefära (riven)
1 vitlöksklyfta
1/2 chilifrukt (finhackad)
1 tsk socker
Gör så här
Börja med att blanda ingredienserna till dressingen,
låt den stå och dra i minst 10 minuter
Skär laxen i kuber
Salta och peppra
Stek laxen så den får fin färg runt om
Koka nudlarna enligt förpackningen och låt svalna
Strimla morötter och gurka tunt med en potatisskalare
Gröp ur och tärna avokadon
Blanda nudlar, bönor, avokado och sallad
Rör sist i dressingen
Lägg upp på tallrik och toppa med lax och jordnötter
Receptet hittade jag Här
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar