Framåt eftermiddagen är det lätt att hamna i en blodsockerdipp med huvudvärk och ork som tryter som följd. Istället för att då ta en kopp kaffe kan man istället göra sig ett mellanmål. De 3 små energirika rörorna som följer passar perfekt som mellanmålen, kräver visserligen en del planering och förberedelse men passar man på att göra större satser och förvarar dem i kylskåp så räcker de i flera dagar.
Böcklingröra med äpple
1 portion
30 g böcklingpastej på tub
15 g grekisk yoghurt
Hackad gräslök
Finhackat äpple
Till servering
Grovt bröd/Knäcke
Fullkornsrulle med Kalles kaviar
1 portion
0,5 kokt ägg
15 g Kalles kaviar
20 g Kesella naturell
Hackad gräslök
1 fullkorns tunnbröd
Svartpeppar
Gör så här
Hacka ägget
Blanda med kesella, kaviar och gräslök
Krydda med lite peppar
Bred blandningen på tunnbrödet och rulla ihop
Varm gubbröra med ansjovis
1 portion
1 ägg
18 g ansjovisfilé
1 msk kaffegrädde
1 msk vatten
20 g kokt potatis
Hackad gräslök
Svartpeppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser förutom gräslöken i
en portionsskål
Tillaga i mikrovågsugn på fulleffekt i ca 1,5 minut
Rör runt med en gaffel
Toppa med gräslök
De tre små rätterna passar även utmärkt som vickning fram på kvällskvisten när mättnaden efter middagen sjunkit undan och man åter börjar bli sugen på något gott, då serverade med en kall öl till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar