Chokladbollar
3 dl havregryn
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 dl socker
1 msk kaffe el vatten
75 g smör, rumsvarmt
Garnering
Pärlsocker eller kokosflingor
Gör så här
Blanda alla ingredienserna
Rulla till bollar i valfri storlek
Häll upp garneringen på ett fat
Rulla bollarna i garneringen
Ställ i kylen till servering
Dajmtårta
3 äggulor
1 dl socker
5 dl vispgrädde
1 dubbeldajm
2 marängbottnar
Gör så här
Vispa samman ägg, socker och vispgrädde riktigt tjockt
Krossa dajmen i en mortel
Lägg en marängbotten i en pajform
Häll hälften av gräddvispet över
Strö hälften av dajmkrosset över
Placera den andra bottnen ovanpå
Häll över resten av grädden och dajmen
Ställ i frysen för att stelna minst en timme
Går att förbereda flera dagar i förväg
Ta fram den ur frysen ca en halv timme
innan den ska ätas
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar