lördag 19 oktober 2013

Fläskfilé i dragonsås

Igår var det fredagsmys med Smaskilismaskens fläskfilé i dragonsås och det var det godaste vi ätit på länge.
Fläskfilé i dragonsås
4 portioner
 
600 g fläskfilé
Herbamare (örtsalt)
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
0,75 dl vitt vin
1,5 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
1 dl crème fraiche
2 tsk dragon
Peppar
 
Gör så här
Putsa köttet och skär i mindre bitar
Fräs i smör och pudra över örtsalt och peppar
Lägg åt sidan
Fräs purjon och vitlöken
Lägg tillbaks köttet och häll på vinet
Låt puttra en stund
Bland i resten av ingredienserna och koka ihop
 
Vi åt pomme till fläskfilén den här gången men nästa gång blir det potatis, så ingen god sås går förlorad :)
Det lilla problemet löste sig dock igår för de i familjen som inte skämdes för att slicka tallrikarna ;) 

2 kommentarer:

  1. Dragon i mat är supergott. Det här lägger jag i favoriterna, låter riktigt gott!!
    Kram

    SvaraRadera