måndag 16 december 2013

Julbuffé med allt från glögg till ischoklad

Vad skulle du inte klara dig utan på julbordet och
vad slipper du mer än gärna?
För min del är Jansson och sill två måsten på julbordet, och skinkan förstås. Glögg är också ett måste, både för smaken och doftens skull. Det som jag är glad för att min släkt sedan många år tillbaka slutade ha med på julbordet är lutfisken. Nu har jag inte ätit lutfisk på många herrans år och skulle inte ha något emot att äta den, men att ha den med på just julbordet känns helt överflödigt när det finns så mycket annat, mycket godare, att äta sig propp-mätt på :)
Som tex:
 
Sedan när man är så mätt så man nästan spricker ;)måste man naturligtvis avsluta det hela med något sött och gott som ostkaka eller ris à la malta, eller kanske en mer nymodig dessert som tomtepudding.
Naturligtvis får det heller inte  saknas ett välfyllt godisbord med julgotter som knäck och praliner, hemkokt kola och ischoklad, och allt detta helst i Ernst Kirchsteigers anda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar