Fruktkaka med päronkonjak
1 kaka i avlång form
250 g blandad torkad frukt,
tex fikon, aprikoser, russin
1 dl päronkonjak
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Finrivet skal av 1 apelsin
Finrivet skal av 1 citron
Gör så här
Hacka frukten ganska fint
Häll spriten över frukten och låt stå i minst 10 timmar
Smöra och bröa en 2-liters avlång form
Rör smör och socker poröst
Tillsätt äggen ett i taget under vispning
Blanda mjöl och bakpulver
Blanda det med frukten och det finrivna skalet
Rör ner allt i äggsmeten
Häll smeten i formen
Grädda längts ner i ugnen i 175 grader i ca 1 timme
Känn med sticka så kakan är genomgräddad
Njut kakan i tunna skivor!
1 kaka i avlång form
250 g blandad torkad frukt,
tex fikon, aprikoser, russin
1 dl päronkonjak
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Finrivet skal av 1 apelsin
Finrivet skal av 1 citron
Gör så här
Hacka frukten ganska fint
Häll spriten över frukten och låt stå i minst 10 timmar
Smöra och bröa en 2-liters avlång form
Rör smör och socker poröst
Tillsätt äggen ett i taget under vispning
Blanda mjöl och bakpulver
Blanda det med frukten och det finrivna skalet
Rör ner allt i äggsmeten
Häll smeten i formen
Grädda längts ner i ugnen i 175 grader i ca 1 timme
Känn med sticka så kakan är genomgräddad
Njut kakan i tunna skivor!
Är det förresten någon som köpt/läst bakboken av årets vinnare av Hela Sverige bakar, Caroline Ahlqvist? Står i valet och kvalet om jag ska bry mig om att köpa den nu när jag lovat mig själv att inte baka, eller om jag ska lugna mig lite och istället låna den på biblan. Är ju nyfiken på hennes bakbok även om jag inte ska baka, men jag kan ju bläddra lite...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar