söndag 30 mars 2014

Fish & Chips

Dagens morgonpromenad var lite kylslagen men bjöd på vackra vyer ut över vattnet. 
En riktigt skön start på dagen.
Som utlovat kommer här recept på Fish & Chips.
 
 Fish & Chips
 4 portioner

 500 g fryst klyftpotatis
4 frysta, tinade torskryggfiléer
Salt
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
3 msk neutral olja
Gurksås
1 dl majonnäs
2 dl bostongurka
0,5 tsk curry

Gör så här
Häll upp potatisen på ugnsplåt
Ställ i ugn på 200 garder i 20 minuter 
Dela fisken i mindre bitar
Salta på fisken
Vispa äggen lätt i en tallrik
Häll vetemjöl på en tallrik
Häll panko på en annan tallrik
Rulla fiskbitarna i mjölet
Doppa fiskbitarna i ägget
Rulla bitarna i panko
 
Hetta upp oljan i en stekpanna
Stek fisken ca 3 minuter på varje sida
Blanda samman ingredienserna till gurksåsen
 För att få den rätta känslan, servera den i tidningspapper

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar