söndag 16 mars 2014

Kycklingtema vecka 11 - Söndag / 3 indiska


Kycklingtema vecka 11
Söndag - Indisk kyckling 

3 indiska kycklingrecept får idag avsluta veckans tema kyckling. De flesta recepten som jag har haft med under veckan är ju recept som redan funnits på bloggen sedan tidigare men jag tyckte det kunde vara kul att samla ihop recepten som ett tema, och nu har jag även funderingar på att köra tema fisk vid tillfälle framöver. Vad tyckte ni, blev ni särskilt inspirerade den här veckan till att laga kyckling när ni kikade in här i Min Lilla Kokvrå? Har ni kanske t om lagat något av recepten? Det skulle vara kul att veta :) Skulle ni uppskatta om ni fick på liknande sätt uppslag till olika fisk- och skaldjursrecept? 
Lämna gärna en kommentar och berätta vad du tycker.
  
Ingefärskyckling med rostade pinjenötter
 4 portioner

4 kycklingfiléer skurna i bitar
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk färskriven ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
1 finhackad chili
2 tsk mald garam masala
3 dl hönsbuljong
1 påse färsk bladspenat
0,5 dl rostade pinjenötter
Salt
Svartpeppar

Till servering
Ris
Mango chutney

Gör så här
Blanda yoghurt, ingefära, vitlök, chili och
garam masala i en bunke
Salta och peppra efter tycke och smak
Stek kycklingen runt om tills den vitnat i köttet
Slå på buljongen
Rör ner yoghurtsåsen
Lår sjuda i ca 8 minuter
Avsluta med att vända ner bladspenaten och
strö över pinjenötterna


Cashewkyckling med ingefära 
 
4 portioner

0,5 dl cashewnötter
1 gul paprika
50 g sockerärter
0,5 purjolök
600 g kycklingfilé
0,5 dl riven färsk ingefära

Dressing
0,5 dl risvinäger el  2 msk ättika
2 msk japansk soja
2 tsk flytande honung
0,5 msk sambal oelek
0,5 dl sesamolja
0,5 kruka färsk koriander

Till servering
Nudlar
Sallad

Gör så här
Skär kycklingen i kuber
Lägg dem på en ugnsplåt
Salta och peppra
Stek kuberna i ugn i 175 grader i 18 minuter
Rosta cashewnötterna i torr stekpanna
Hacka nötterna när de svalnat
Strimla paprika, sockerärter och purjo
Rör ihop dressingen
Blanda grönsakerna med kycklingen och dressingen
Lägg upp på serveringsfat


Chicken Korma

4-6 portioner
1 kg kycklingfiléer
2 stora gula lökar
6 pressade vitlöksklyftor
2 dl mald mandel
1 dl riven färsk ingefära
1 kycklingbuljongtärning
1 dl matolja
1 tsk mald kanel
2 msk mald koriander
2 tsk gurkmeja
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald kardemumma
1 tsk cayennepeppar
1 dl russin
3 dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk
3 msk citronsaft
3 msk socker
1 tsk salt

Gör så här
Skär kycklingen i bitar (inte för små)
Bryn dem runt om i en stekpanna
Häll oljan i en kastrull/gryta
Häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund
Hacka löken smått
Tillsätt ingefära och vitlök
Rör ner mandel
Tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk
Smula ner buljongtärning
Tillsätt citronsaft och socker
Lägg i kycklingen och russin
Låt koka minst 1 timme (på medelvärme)
Smaka ev av med mer salt och socker
Späd ev med mer kokosmjölk, grädde el vatten

Till servering
Ris

Om ni nu inte hunnit ledsnat på kyckling, efter att ha bombarderats med kycklingrecept under en hel vecka, så hittar ni fler kycklingrecept Här

2 kommentarer:

  1. Kyckling är perfekt att variera. Indiskt äter vi gärna. Testar nog i veckan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det går att göra hur mycket gott som helst av kyckling, man tröttar nog aldrig :)

      Radera