Mycket rabarber nu :)
Men det är så härligt att kunna använda sig av det som växer i ens trädgård, och så här i början på frukt- och bärsäsongen är jag särskilt ivrig att ta vara på det som finns. Naturligtvis går det jättebra att skiva ner rabarbern och frysa in också, bara att ta fram, när som helst på året, när man blir sugen. Igår blev det rabarbermuffins bakade till fikat, och till dem drack vi rabarbersaft.
Receptet på läskande rabarbersaft hittar du HÄR.
Rabarbermuffins med valnötter
24 stycken
200 g smör, rumstempererat
4 dl socker
6 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 st rabarber
70 g valnötter
Gör så här
Skala och skär rabarbern i små bitar
Grovhacka nötterna
Vispa ihop smör och socker till en fluffig massa
Tillsätt ett ägg i taget
Vispa till en porös smet
Blanda alla torra ingredienser
Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt i smeten
Vänd även ner mjölk och nötter
Blanda till en jämn smet
Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet
Tryck ner 4 bitar rabarber i varje form
Gädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
24 stycken
200 g smör, rumstempererat
4 dl socker
6 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 st rabarber
70 g valnötter
Gör så här
Skala och skär rabarbern i små bitar
Grovhacka nötterna
Vispa ihop smör och socker till en fluffig massa
Tillsätt ett ägg i taget
Vispa till en porös smet
Blanda alla torra ingredienser
Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt i smeten
Vänd även ner mjölk och nötter
Blanda till en jämn smet
Fyll varje muffinsform till 2/3 med smet
Tryck ner 4 bitar rabarber i varje form
Gädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar