Smulpaj med rabarber och vit choklad
3 stjälkar rabarber
2 tsk maizena
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad
100 g vit choklad
Smuldeg
1½ dl vetemjöl
1½ dl strösocker
100 g smör
Gör så här
Skala och skiva rabarbern
1½ dl strösocker
100 g smör
Gör så här
Skala och skiva rabarbern
Blanda med socker och maizena
Lägg i pajform, ca 23 cm
Grovriv den vita chokladen över rabarbern
Nyp ihop smör, strösocker och mjöl till en smuldeg
Nyp ihop smör, strösocker och mjöl till en smuldeg
Fördela smulorna över rabarbern
Grädda i 200 grader ca 25 minuter
Grädda i 200 grader ca 25 minuter
Pajen och en termos kaffe packades ner i en ryggsäck och så for vi iväg på en liten utflykt till Ågelsjön straxt utanför Norrköping.
En fin badsjö, som framför allt är populär bland friluftsmänniskor, med fina vandringsleder, många klätterväggar av olika karaktär och bra campingmöjligheter.
Utsikt över en av klätterväggarna.
Modig!
Lugnt och fridfullt!
Gjorde din paj ikväll. Alla tyckte den var jättegod. Det receptet sparar jag. Tack för inspirationen! /Mia
SvaraRaderaMen, vad roligt :) Det är kommentarer som din som är de mest inspirerande, som visar att någon faktiskt testar och lagar recepten jag lägger ut här. Att många är här inne i Min Lilla Kokvrå och kikar runt vet jag, så både ris och ros uppskattas, bara någon ger respons och feedback.
RaderaTack, snälla Mia för din kommentar! / Birgitta