onsdag 23 juli 2014

Bamsebiff i gräddsås

Vackert väder och man vill tillbringa så lite tid som möjligt i köket, om man nu inte har ett utekök förstås ;)  Så i med köttfärssmeten i en stekpanna som en enda stor biff, stek på, häll över grädde och soja och låt puttra ett tag. Klart! Lättare än så blir det knappt! 
Ha nu en fin dag på stranden! För det är väl där ni semesterfirare tillbringar era dagar!? Nej, jag är inte bitter ;) Nu far jag till kontoret. Tjing!

Bamsebiff i gräddsås
4 portioner

400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
4 dl matlagningsgrädde
1 msk kinesisk soja
Persilja

Till servering
Kokt potatis
Hackad lök
Ättiksgurka
Oliver
Sallad

Gör så här
Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden
Hetta upp en klick smör i en stekpanna
Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff
Stek färsen i ca 4 minuter
Dela färsen i 4 delar och vänd
Stek ytterligare ca 4 minuter
Häll på resten av grädden och soja runt biffen
Låt puttra i 3-4 minuter
Strö ev över lite persilja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar