tisdag 22 juli 2014

Sejfilé med vitlökstäcke och en Chardonney

Fisk är så pass nyttigt så det bör man äta flera gånger i veckan, bl a skyddar fiskens omega 3-fettsyror våra hjärtan, men tyvärr kan jag inte påstå att vi här hemma äter fisk tillräckligt ofta. En gång i veckan till middag brukar jag iaf se till att det blir, minst, dessutom brukar jag ibland äta fisk till lunch eller mellanmål, t ex rökt lax och avokado, makrill i tomatsås på en smörgås eller ett par bitar inlagd sill och kokt ägg.
Dagens fiskrecept är superenkelt men ändå med en liten festlig touch som gör att det passar fint till helgen med ett glas vin. 

Sejfilé med vitlökstäcke
4 portioner

500 g sejfilé
1 dl torrt vitt vin
4 msk smör- och rapsolja
0,5 dl  ströbröd
0,5 dl hackad persilja
0,5 tsk salt
2 st pressade vitlöksklyftor

Till servering
Kokt färskpotatis
Smörstekt grön sparris
Sallad
Citron


Vi var inte så "wild and crazy" så vi valde ett rött vin till fisken
utan vi gick på säkert kort och valde vitt. 
Turning leaf chardonnay (nr 6696). 
Ett torrt vin med inslag av tropiska frukter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar