torsdag 31 juli 2014

Orientalisk wok

Igår var det mannen som stod för matlagningen och medans han stod och wokade passade jag på att förbereda kvällens middag. Kan säga att Edwards recept inte direkt lämpar sig för "fram med maten blixtsnabbt på bordet för vi är så hungriga middagar" utan man får som jag kanske förbereda en del. Vad vi ska äta för gott? Den som väntar få se ;) Tills dess, håll till godo med Orientalisk wok!

Orientalisk wok 
4 portioner

ca 600 g lövbiff
En bit purjolök, skivad
Röd paprika, i bitar
Sockerärtor, delade
En burk bambuskott
En burk vattenkastanjer
Marinad
1 tsk svartpeppar
0,5 dl kinesisk soja
2 msk strösocker
1 msk sesamolja
1 msk finriven färsk ingefära
1 finstrimlad chili

Till servering
Ris

Gör så här
Blanda ingredienserna till marinaden
Strimla köttet och blanda ner i marinaden
Låt det gärna ligga en stund
Hetta upp en wok eller stekpanna med rapsolja
Woka köttet 
Tillsätt grönsakerna
Woka tills allt blivit varmt men har krispigheten kvar



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar