Fisk och bacon är en ny kombination för mig, men helt plötsligt blev fisken intressant för den i familjen som minst gillar fisk :) nämligen dottern. Fick tom hjälp att steka baconen, hon vill ha den knaperstekt och gör det gärna själv, måste erkänna att hon är en fena på att steka bacon ;)
Ugnsbakad fisk med baconströssel
4 portioner
600 g vit fiskfilé
1 morot
1 bit purjolök
1 bit röd spetspaprika
1 paket bacon
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vatten,
Salt
Citronpeppar
Till servering
Potatis
Sallad
Gör så här
Tina fisken om den är fryst
Skär bacon i
strimlor och knaperstek i en torr stekpanna
Låt rinna av på
hushållspapper
Skala och skär moroten i tunna bitar
Skär purjolök och paprika i bitar
Skär
fisken i portionsbitar och
lägg i en smord
ugnssäker form
Salta och peppra med citronpeppar
Häll grädden och vattnet bredvid fisken
Strö över grönsakerna och
baconet
Många bra recept här, det behöver jag, tack!
SvaraRaderaVarsågod! :)
Radera