Lax både till vardags och fest är nu för tiden inget ovanligt,
lätt att tillaga och mycket prisvärd.
lätt att tillaga och mycket prisvärd.
Väljer man dessutom att tillaga den i ugn så sköter den sig självt.
Hur du lagar perfekt ugnsbakad lax hittar du HÄR
Beräkna ca 150 g lax per portion.
Krydda med salt och citronkrydda.
Beräkna ca 150 g lax per portion.
Krydda med salt och citronkrydda.
Färskpotatissallad
6 portioner
1 kg färskpotatis
2 rödlökar
Dressing
6 msk olivolja
3 msk citronsaft eller vinäger
0,5 dl hackad persilja
2 msk fransk senap
1 tsk honung
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Skrubba potatisen
Dela dem i lagom stora bitar
Koka upp vatten i en kastrull med rejält med salt i
Vattnet ska smaka salt
Lägg i potatisarna och koka i ca 15 minuter
(beroende på storlek)
Känn med sticka om potatisen är klar
Skala, dela och skiva rödlökarna
Blanda dem med lite salt i en skål så de mjuknar
Häll av potatisen och låt stå och svalna något
Blanda ingredienserna till dressingen i en stor serveringsskål
Blanda ner potatisen och löken och blanda runt väl
Smaka av med salt och peppar
1 kg färskpotatis
2 rödlökar
Dressing
6 msk olivolja
3 msk citronsaft eller vinäger
0,5 dl hackad persilja
2 msk fransk senap
1 tsk honung
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Skrubba potatisen
Dela dem i lagom stora bitar
Koka upp vatten i en kastrull med rejält med salt i
Vattnet ska smaka salt
Lägg i potatisarna och koka i ca 15 minuter
(beroende på storlek)
Känn med sticka om potatisen är klar
Skala, dela och skiva rödlökarna
Blanda dem med lite salt i en skål så de mjuknar
Häll av potatisen och låt stå och svalna något
Blanda ingredienserna till dressingen i en stor serveringsskål
Blanda ner potatisen och löken och blanda runt väl
Smaka av med salt och peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar