söndag 17 augusti 2014

Ugnsbakad lax med färskpotatissallad



Lax både till vardags och fest är nu för tiden inget ovanligt,
lätt att tillaga och mycket prisvärd. 
Väljer man dessutom att tillaga den i ugn så sköter den sig självt. 
Hur du lagar perfekt ugnsbakad lax hittar du HÄR
Beräkna ca 150 g lax per portion. 
Krydda med salt och citronkrydda.

Färskpotatissallad
6 portioner

1 kg färskpotatis
2 rödlökar
Dressing
6 msk olivolja
3 msk citronsaft eller vinäger
0,5 dl hackad persilja
2 msk fransk senap
1 tsk honung
Salt
Vitpeppar

Gör så här
Skrubba potatisen
Dela dem i lagom stora bitar
Koka upp vatten i en kastrull med rejält med salt i
Vattnet ska smaka salt
Lägg i potatisarna och koka i ca 15 minuter 
(beroende på storlek)
Känn med sticka om potatisen är klar
Skala, dela och skiva rödlökarna
Blanda dem med lite salt i en skål så de mjuknar
Häll av potatisen och låt stå och svalna något
Blanda ingredienserna till dressingen i en stor serveringsskål
Blanda ner potatisen och löken och blanda runt väl
Smaka av med salt och peppar 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar