onsdag 1 oktober 2014

Fläskkarré med asiatisk kålsallad

En asiatisk, smakrik rätt som passar fint en helt vanlig vardag. 
Vill man kan man byta ut fläskkarrén mot färdiggrillad kyckling.

Fläskkarré med asiatisk kålsallad
4 portioner

600 g fläskkarré
2 dl cashewnötter
Saften från 1 lime
2 msk rapsolja
300 g finstrimlad vitkål
200g grovriven morot
1 kruka hackad färsk koriander
Glaze
2 dl sweet chili-sås
2 tsk sesamolja
1 msk finriven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
0,5 tsk salt

Gör så här
Skär köttet i stora kuber, ca 5 cm
Rör ihop ingredienserna till glazen
Blanda köttet med hälften av glazen och 
spara resten till salladen
Stek kuberna runt om i en grillpanna eller 
stekpanna i ca 10 minuter
Rosta nötterna i en torr, het panna, 2-3minuter
Blanda den sparade glazen med limesaft och olja
Vänd ner vitkål, morot, nötter och koriander
Servera till det grillade köttet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar