En asiatisk, smakrik rätt som passar fint en helt vanlig vardag.
Vill man kan man byta ut fläskkarrén mot färdiggrillad kyckling.
Fläskkarré med asiatisk kålsallad
4 portioner
600 g fläskkarré
2 dl cashewnötter
Saften från 1 lime
2 msk rapsolja
300 g finstrimlad vitkål
200g grovriven morot
1 kruka hackad färsk koriander
Glaze
2 dl sweet chili-sås
2 tsk sesamolja
1 msk finriven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
Gör så här
Skär köttet i stora kuber, ca 5 cm
Rör ihop ingredienserna till glazen
Blanda köttet med hälften av glazen och
spara resten till salladen
spara resten till salladen
Stek kuberna runt om i en grillpanna eller
stekpanna i ca 10 minuter
stekpanna i ca 10 minuter
Rosta nötterna i en torr, het panna, 2-3minuter
Blanda den sparade glazen med limesaft och olja
Vänd ner vitkål, morot, nötter och koriander
Servera till det grillade köttet
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar