Välkommen!

Välkommen!

torsdag 27 november 2014

Årets adventsljus är klara!

På söndag är det dags att tända det första adventsljuset, och mina ljus står nu klara för att tändas. Men det första ljuset tänds absolut inte förrän på söndag, då även den första glöggen för året värms och de nybakta saffransbullarna smakas av. Mysigt!Tidigare om åren har jag använt en traditionell adventsljusstake med kronljus, men eftersom det första ljuset har en förmåga att alltid brinna ner innan fjärde, och ibland tom innan tredje advent, (och man vill ju helst ha en perfekt tripp, trapp, trull stake ;) 
så bestämde jag mig förra året för att göra ett par mer rejäla adventsljusstakar, med ljus som brinner hela advent, och dem hittar du Här och Här. Den idén tyckte jag funkade riktigt bra, så i år blev det åter igen blockljus i min "ljusstake".
Nu är det bara ljusen och stjärnorna i fönstren som ska upp, och baka saffransbullarna förstås, sen är jag redo att fira advent. Hur ligger ni till?

2 kommentarer:

 1. Åh vilken fin "adventsljusstake" !! Jag har tjuvstartat som bara den ... men jag tycker jag kan det då jag inte kommer vara hemma över jul.. så det blir lite andra spelregler i år :)
  Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte hemma... vart bär det av då? Jag känner lite tvärtom i år, har faktiskt inte lust att tokpynta och stå i, i år, som jag gjort förr om åren. Vi får väl se när det närmar sig julafton, då kanske lusten att ta fram alla mina tomtar smyger sig på.

   Radera