Hur lätt på en skala är det egentligen att fota köttfärslimpa så den ser aptitlig ut? ;)
Förbereder matlådor inför sportlovet så vi inte behöver stå i köket mer än nödvändigt, utan kan tillbringa så mycket tid som möjligt ute i backarna.
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid. Andra rätter jag även tänker förbereda och frysa in till matlådor är korvstroganoff och fläskfilégryta.
Köttfärslimpa
4 portioner
400 g nöt- eller blandfärs
o,75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk riven gul lök
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st ägg
25 g smör
Gör så här
Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke
Rör om och låt stå och svälla i ca 10 m inuter
Smörj en ugnsform
Tillsätt lök, salt, peppar och ägg till ströbrödet
Rör om så det blandas
Tillsätt köttfärsen och rör så det blandas ordentligt
Klicka ut smeten i ugnsformen
Forma till en limpa
Lägg smörklickar ovanpå
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45-60 minuter, så den blir genomstekt och får lite färg
Låt köttfärslimpan vila några minuter innan du skivar upp den
Vi vill påstå att det är nästintill omöjligt att få köttfärslimpa att se aptitretande ut på foton! ;) Tur den smakar bra mycket godare :) Ha en fin sportlovsvecka, kramizar!
SvaraRaderaFår piffa till med lite röda lingon, sås och potatis när den är dags att ätas :) Kramar
Radera