måndag 9 februari 2015

Köttfärslimpa - en perfekt ugnsrätt att förbereda och sedan frysa in till matlådor

Hur lätt på en skala är det egentligen att fota köttfärslimpa så den ser aptitlig ut? ;)  
Förbereder matlådor inför sportlovet så vi inte behöver stå i köket mer än nödvändigt, utan kan tillbringa så mycket tid som möjligt ute i backarna. 
Köttfärslimpa är perfekt att förbereda och sedan frysa in, och dessutom en ugnsrätt som sköter sig självt i ugnen, vilket betyder att det inte heller vid tillagningen behövs avsättas särskilt mycket tid. Andra rätter jag även tänker förbereda och frysa in till matlådor är korvstroganoff och fläskfilégryta.

Köttfärslimpa
4 portioner

400 g nöt- eller blandfärs
o,75 dl ströbröd
2 dl mjölk
1 msk riven gul lök
1,25 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st ägg
25 g smör

Gör så här
Mät upp ströbröd och mjölk i en bunke
Rör om och låt stå och svälla i ca 10 m inuter
Smörj en ugnsform
Tillsätt lök, salt, peppar och ägg  till ströbrödet
Rör om så det blandas
Tillsätt köttfärsen och rör så det blandas ordentligt
Klicka ut smeten i ugnsformen
Forma till en limpa
Lägg smörklickar ovanpå
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 45-60 minuter, så den blir genomstekt och får lite färg
Låt köttfärslimpan vila några minuter innan du skivar upp den

2 kommentarer:

  1. Vi vill påstå att det är nästintill omöjligt att få köttfärslimpa att se aptitretande ut på foton! ;) Tur den smakar bra mycket godare :) Ha en fin sportlovsvecka, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Får piffa till med lite röda lingon, sås och potatis när den är dags att ätas :) Kramar

      Radera