måndag 2 februari 2015

Lax i röd currysås med haricot verts och tomater

Åter igen ett recept där jag fick användning av min currypasta hemköpt från Thailand, men den här gången var jag mer försiktig med smaksättningen. Förra veckan när jag smaksatte en fisksoppa med min röda currypasta blev det nämligen sååå starkt så jag fick späda ut soppan, och ändå blev den riktigt het. Men man lär av sina misstag :)

Lax med röd currysås, haricots verts och tomater
4 portioner

4 skinnfria laxfiléer, á ca 150 g
8 dl kokosmjölk
Röd currypasta
ca 200 g haricots verts
ca 20 st körsbärstomater
1,5 tsk salt
2 tsk fisksås
4 msk färskpressad limesaft
Till servering
Jasminris
Limeklyftor

Gör så här
Koka bönorna lätt några minuter i en kastrull
Häll bort kokvattnet och kyl av bönorna med kallt vatten
Låt rinna av i sil och ställ åt sidan
Fräs currypasta (mängd efter tycke och smak, börja försiktigt och tillsätt mer om mer hetta önskas) och ca 1 dl kokosmjölk i en stekpanna/traktörpanna
Blanda i resten av kokosmjölken och låt puttra ihop en liten stund
Tillsätt salt, fisksås och limesaft
Smaka av med ev mer currypasta och salt
När du är nöjd med såsens smak kan du lägga i laxfiléerna 
Låt småkoka i ca 5-10 minuter
För jämnare tillagning av fisken kan du vända försiktigt på filéerna efter halva tiden
När ett par minuter återstår, lägg i haricots verts och hela körsbärstomater 

2 kommentarer:

  1. Älskar curry så gott men pastan får man ta det lite lugnt. Har själv förstört några maträtter med den men då använde jag gröncurrypasta. Ha det gott

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, grön currypasta är lite mildare, men jag tror även den pasta som säljs här i Sverige är mildare än den de gör i Thailand, iaf om man tittar på recept jag lagat efter de senaste gångerna, då jag till den här currysåsen t ex bara tog 1/4 av mängden som stod i receptet.

      Radera