Falukorvsgryta på indiskt vis
4-6 portioner
400 g falukorv
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
30 g ingefära
500 g blomkål
1 burk kikärtor
1,5 msk curry
1 burk krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde
Salt
Svartpeppar
Till servering
Ris
Naturell yoghurt
Persilja el koriander
Gör så här
Strimla lök, vitlök och skalad ingefära
Skär falukorven i strimlor och
blomkålen i mindre bitar
Hetta upp en stor stekpanna eller gryta
Fräs lök, vitlök och ingefära tills löken är mjuk
Tillsätt falukorv, blomkål och kikärtor
Fräs alltsammans ytterligare några minuter på hög värme
Slå på krossade tomater och grädde
Krydda med salt och peppar
Koka samman i ca 5-10 minuter
Rör om då och då under tiden
Servera med persilja el koriander och en klick yoghurt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar