onsdag 25 mars 2015

Våfflor med glass och Nutellakräm


Någon som inte gräddar våfflor idag?

 

 Våffelreceptet jag använder är ett jag har tagit med mig hemifrån, 
och de våfflorna blir såå goda.

Mors våfflor
16-20 stycken

200 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk

Gör så här
Smält margarinet, låt svalna
Rör socker och ägg, ett i taget och
rör sedan ner margarin och filmjölk
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och
vänd ner i smeten
Våffla!!

Dagens topping blev glass och Nutellakräm, 
en kräm som även passar att fylla tårtor och muffins med.

Nutellakräm

1 st äggula
0,5 msk potatismjöl
2 msk kakao
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2,5 msk Nutella

Gör så här
Blanda potatismjöl, kakao och socker i en kastrull
Visp ner grädden, lite i taget till en slät smet
Rör ner äggula och mjölk
Låt smeten sjuda upp på medelvärme
Vispa hela tiden tills smeten tjocknat
När krämen är lagom tjock tas kastrullen från värmen
Tillsätt Nutellan
Krämen kommer tjockna ytterligare något när den svalnat


Har ni provat att grädda raggmunk i våffeljärnet?
Hur man gör hittar ni här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar