Våffelreceptet jag använder är ett jag har tagit med mig hemifrån,
och de våfflorna blir såå goda.
16-20 stycken
200 g margarin
2 dl socker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 dl potatismjöl
1 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
Gör så här
Smält margarinet, låt svalna
Rör socker och ägg, ett i taget och
rör sedan ner margarin och filmjölk
Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och
vänd ner i smeten
Våffla!!
Dagens topping blev glass och Nutellakräm,
en kräm som även passar att fylla tårtor och muffins med.
Dagens topping blev glass och Nutellakräm,
en kräm som även passar att fylla tårtor och muffins med.
Nutellakräm
1 st äggula
0,5 msk potatismjöl
2 msk kakao
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2,5 msk Nutella
Gör så här
Blanda potatismjöl, kakao och socker i en kastrull
Visp ner grädden, lite i taget till en slät smet
Rör ner äggula och mjölk
Låt smeten sjuda upp på medelvärme
Vispa hela tiden tills smeten tjocknat
När krämen är lagom tjock tas kastrullen från värmen
Tillsätt Nutellan
Krämen kommer tjockna ytterligare något när den svalnat
Har ni provat att grädda raggmunk i våffeljärnet?
Hur man gör hittar ni här.
1 st äggula
0,5 msk potatismjöl
2 msk kakao
2 msk strösocker
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2,5 msk Nutella
Gör så här
Blanda potatismjöl, kakao och socker i en kastrull
Visp ner grädden, lite i taget till en slät smet
Rör ner äggula och mjölk
Låt smeten sjuda upp på medelvärme
Vispa hela tiden tills smeten tjocknat
När krämen är lagom tjock tas kastrullen från värmen
Tillsätt Nutellan
Krämen kommer tjockna ytterligare något när den svalnat
Har ni provat att grädda raggmunk i våffeljärnet?
Hur man gör hittar ni här.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar