Friterade kikärtor är nytt för mig, passar som snacks till en öl, eller till välkomstdrinken.
Kikärtorna håller sig några dagar, så de går bra att förbereda i förväg.
Friterade kikärtor
1 burk kikärtor
Olja till fritering
0,5 tsk rökt paprikapulver
Flingsalt
Gör så här
Sila av kikärtorna och skölj väl
Torka dem riktigt torra med hushållspapper
Värm fritösen
Lägg i kikärtorna och fritera ca 5 minuter
Rör om någon gång
Ta upp kikärtorna och låt rinna av på hushållspapper
Lägg kikärtorna i en skål när de svalnat
Blanda i flingsalt och paprikapulver
Roligt att du gillade dem. Precis samma smaksättning och tillvägagångssätt som vi använde oss av. :) Ha en fin vecka!
SvaraRaderaAntar att receptet kommer från samma kokbok :) Kommer bli perfekt snacks för gästerna på studentbuffén innan all mat kommer fram på bordet.
RaderaLåter ju supergott! Kanske skulle testa... :)
SvaraRaderaTycker jag du ska :)
Radera