Planerar ni någon större fest och tänker bjuda på buffé, då kan jag presentera den idealiska bufférätten. Förbereds till hundra procent dagen innan.
Rimmad kyckling i örtsås
8-10 bufféportioner
1 kg kycklingfilé
2 l vatten
1 stor delad gul lök
10 pepparkorn
2 lagerblad
Svartpeppar
Chilipulver
Rivet citronskal
Saltlag
5 dl vatten
1 dl salt
2 msk socker
Örtsås
2 dl färska örter, t ex basilika och dill
3 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
4 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
2 tsk honung
Salt
Peppar
Gör så här
Blanda saltlagen i en bunke tills saltet löses upp
Lägg hela kycklingfiléer i den kalla lagen
Låt stå i kylen 4-5 timmar
Häll av lagen
Koka filéerna i osaltat vatten med lök och kryddor i 15-20 minuter
Låt kallna snabbt i spadet,
sätt gärna ner kastrullen i kallt vatten
Förvara filéerna i spadet så de håller sig saftiga till servering
Mixa örterna till örtsåsen med vatten och vinäger
Lägg dijonsenap, majonnäs och creme fraiche i en bunke
Vispa ner örtblandningen
Smaka av med honung, salt och peppar
Ta upp filéerna ur spadet och skiva upp
Krydda lite extra med svartpeppar, chilipulver och rivet citronskal
Skeda över örtsåsen och dekorera med örtblad
Pestopotatis
8-10 bufféportioner
10 skalade potatisar, fast sort
ca 150 g pesto
Gör så här
Koka potatisen
Låt kallna
Skär i tärningar
Blanda med pesto
Värm något vid servering
Går också att servera kall
annars gör du som jag och köper färdig på burk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar