lördag 4 april 2015

Hallonpannacottapaj - recept av systrarna Eisenman



Hallonpannacottapaj
12 st digestivekex
75 g smör, smält
3 st gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g Philadelfiaost
Bär till garnering 

Gör så här
Smula kexen och blanda med det smälta smöret
Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller bakform med löstagbar kant
Låt stå i kylen medans fyllningen görs
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull
Sjud på svag värme tills sockret löst sig
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden
Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något
Mixa hallonen till en puré
Rör ner Philadelfiaosten och purén i grädden
Visp till en slät kräm och häll den i pajformen
Låt pajen stå i kylskåpet minst 3 timmar tills den har stelnat


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar