Den här pajen är perfekt att göra till många i långpanna och passar utmärkt på sommarfestens buffébord. Dessutom ska den serveras kall. Pajskalet går att förbereda ett par dagar i förväg, och räkröran blir som godast om den görs dagen innan, så den får stå och gotta till sig. Jag försökte mig på att göra små portionsbitar, blev så där...
Mest praktiskt, om den ska serveras till många, är helt enkelt att fylla pajskalet med räkröra och låta gästerna ta direkt ur pajformen.
Räkröra i pajskal
i långpanna
Pajdeg
375 g smör
9 dl vetemjöl
6 msk vatten
Räkröra
ca 450 g skalade räkor
3 dl gröna ärtor
6 dl creme fraiche
3 dl majonnäs
9 msk finskuren purjolök
3 msk chilisås
Salt
Peppar
Finklippt dill
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till pajskalet
Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter
Baka ut pajdegen i långpanna och nagga den
Grädda pajskalet i 200 grader i 25 minuter
Rör ihop alla ingredienser till räkröran
Häll räkröran i det kalla pajskalet strax före servering
Räkröran är väl tilltagen så det som inte får plats i skalet kan serveras i en skål bredvid, ifall någon vill ta lite extra av den goda räkröran
Ska pajen göras i normalstor pajform delas receptet med 3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar