Laxgryta med asiatiska smaker
4 portioner
600 g laxfilé, i bitar
0,5 orange paprika, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 gul lök, finhackad
1 burk kokosmjölk
1 msk mangochutney
1 tsk röd currypasta
1 burk bambuskott
Sweet chilisås
Salt
Peppar
Till servering
Nudlar
Grönsaker
Gör så här
Stek laxen hastigt i het stekpanna med smör och matolja
Lägg laxen åt sidan
Stek lök, vitlök och paprika
Tillsätt kokosmjölk, mangochutney och currypasta
Låt koka ihop några minuter
Smaka av med sweet chilisås, salt och peppar
Tillsätt bambuskott och koka upp
Dra stekpannan från värmen och lägg i laxen, låt den bara precis bli varm
Åt det här idag....sanslöst gott :-)
SvaraRaderaVad roligt! Ska hälsa sonen som är upphovsman till receptet :)
Radera