Gubbröra i snapsglas
8 portioner
1 burk ansjovisfilé, 125 g
3 hårdkokta ägg
0,5 finhackad röd lök
2 msk hackad dill
Dekoration
Röd stenbitsrom
Hackad gräslök
Tunnbröd
Gör så här
Häll av ansjovisen
Hacka den grovt
Skala och hacka äggen
Blanda ansjovis, ägg, lök och dill
Servera i små glas med rom, hackad gräslök och
en bit tunnbröd
Matjessill med picklad rödlök och brynt smör
ca 400 g matjessill
1,5 dl rumsvarmt vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättiksprit
3 små rödlökar
75 g smör
2 hårdkokta ägg
Gräslök
Gör så här
Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp
Skär löken i tunna ringar
Lägg i lagen och marinera minst 30 minuter
Smält smöret i en kastrull
Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt
Skär sillen i nitar
Hacka äggen
Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat
Skeda över det brynta smöret och garnera
med gräslök
Varm gubbröra
1 portion
1 ägg
18 g ansjovisfilé
1 msk kaffegrädde
1 msk vatten
20 g kokt potatis
Hackad gräslök
Svartpeppar
Gör så här
Blanda alla ingredienser förutom gräslöken i
en portionsskål
Tillaga i mikrovågsugn på fulleffekt i ca 1,5 minut
Rör runt med en gaffel
Toppa med gräslök
Salta ansjovissnurror
18 st
2 gula lökar
1 burk ansjovis
Svartpeppar
3 smördegsplattor
2 dl riven västerbottenost
1 ägg, uppvispat
Sesamfrön
Gräslök, finskuren
Gör så här
Skär varje rulle i 6 bitar
Ställ bitarna högkanpå bakplåtspappersklädd plåt
Pensla med ägg
Strö över sesamfrön och resten av osten
Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
Ta ut och låt svalna något
Strö över gräslök och servera till en iskall öl.
Gör så här
Stek löken utan att den tar färg
Ta av stekpannan från värmen
Hacka ansjovisen och blanda med löken
Blanda ev i lite av ansjovisspadet
Smak av med svartpeppar
Kavla smördegsplattorna något tunnare
Bred på lökröran
Strö över det mesta av osten
Rulla ihop ganska löstBlanda ev i lite av ansjovisspadet
Smak av med svartpeppar
Kavla smördegsplattorna något tunnare
Bred på lökröran
Strö över det mesta av osten
Skär varje rulle i 6 bitar
Ställ bitarna högkanpå bakplåtspappersklädd plåt
Pensla med ägg
Strö över sesamfrön och resten av osten
Grädda i 200 grader i 25-30 minuter
Ta ut och låt svalna något
Strö över gräslök och servera till en iskall öl.
Räkröra i pajskal
i långpanna
Pajdeg
375 g smör
9 dl vetemjöl
6 msk vatten
Räkröra
ca 450 g skalade räkor
3 dl gröna ärtor
6 dl creme fraiche
3 dl majonnäs
9 msk finskuren purjolök
3 msk chilisås
Salt
Salt
Peppar
Finklippt dill
Gör så här
Rör ihop ingredienserna till pajskalet
Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter
Baka ut pajdegen i långpanna och nagga den
Grädda pajskalet i 200 grader i 25 minuter
Rör ihop alla ingredienser till räkröran
Häll räkröran i det kalla pajskalet strax före servering
Räkröran är väl tilltagen så det som inte får plats i skalet kan serveras i en skål bredvid, ifall någon vill ta lite extra av den goda räkröran
Ska pajen göras i normalstor pajform delas receptet med 3
men med det gör man precis som man vill.
Vilka mumsiga recept!
SvaraRadera:)
Radera