torsdag 16 juli 2015

3 små aptitretande röror serverade i snapsglas

Passar utmärkt som entrérätter eller som en del av plockmaten på en buffé.
Förra veckan i Finland hade vi en 70-åring att fira. Mitt bidrag till festen var då dessa tre små aptitretande röror serverade i snapsglasEftersom vi var på resande fot använde jag engångsglas men det är fint att använda udda snapsglas vid serveringen, kanske nåt att leta efter på sommarens loppisrundor.


Alla tre recepten är lagom till 20 snapsglas.


Baconröra
4 pkt bacon, knaperstekt och hackat
(Spara några skivor till dekoration)
ca 3 dl creme fraiche
2-3 röd lök, finhackat
2-3 vitlöksklyftor, rivna
ca 0,5 tsk sambal oelek
Svartpeppar
Ev salt

Gör så här
Rör ihop ingredienserna
Smaka av med svartpeppar och ev salt
Låt gärna stå och dra i kylen innan den fördelas i snapsglasen
Toppa snapsglasen med en bit bacon


Gubbröra 
3 burkar ansjovisfiléer, 125 g
9 hårdkokta ägg
1,5  röd lök, finhackat
6 msk hackad dill
Dekoration
Hackad gräslök
Tunnbröd

Gör så här
Häll av ansjovisen
Hacka den grovt
Skala och hacka äggen 
Blanda ansjovis, ägg, lök och dill
Servera med hackad gräslök och en bit tunnbröd



Räkröra med sting
ca 600 g räkor, skalade och hackade
6 msk majonnäs
ca 3 tsk sambal oelek
3 msk finhackad dill
3 tsk pressad lime
Salt
Peppar

Gör så här
Blanda räkor, majonnäs, sambal oelek och dill
Smaka av med lime, salt och peppar

Små färgglada cocktailgafflar piffar till anrättningen och
ett måste för att få i sig rörorna :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar