onsdag 1 juli 2015

Fläderblomssaft


Fläderblomssaft
ca 3 liter

40 fläderblomsklasar
3 citroner
50 g citronsyra
2 L vatten
2 kg socker
2 krm natriumbensoat


Gör så här
Skölj blomklasarna och lägg dem i en bunke
Borsta citronerna i varmt vatten
Skär citronerna i klyftor och sedan i skivor
Lägg citroner och citronsyran i bunken med blommorna
Koka upp vatten och socker
Häll det kokheta vattnet över
Täck över och låt stå svalt i 5 dygn
Sila saften
Tillsätt natriumbensoat utrört i lite av saften
Häll upp i flaskor ända upp till kanten om de inte ska frysas
Förvara i kylskåp och drick dem ganska omgående
Ska saften frysas så tänk på att inte fylla flaskorna helt eftersom saften expanderar i frysen

2 kommentarer:

  1. nu läängtar jag efter fläderblomsaft....snart har mina blommor slagit ut

    SvaraRadera