lördag 18 juli 2015

Grillad baconlindad pestofylld kycklingfilé med färskpotatis och gräddfilssås

Brukar ni kolla på YouTube? Det brukar inte jag, men jag har förstått att man kan lära sig både det ena och andra där, och allt kanske inte bara är av godo;) men häromdagen kom dottern och hade förslag på en rätt hon sett någon göra på YouTube, och visst det kunde vi ju testa, nämligen pestofyllda kycklingfiléer
Blev riktigt lyckat, och gräddfilssåsen blev oxå riktigt bra. I brist på yoghurt till tsatsiki tog vi vad som fanns hemma, nämligen gräddfil, och smaksatte med lite pesto. Kanoners sommarmat!

Baconlindad pestofylld kycklingfilé
4 portioner

4 kycklingfiléer
ca 2 tsk pesto per kycklingfilé
150 g bacon

Till servering
Färskpotatis
Sallad

Gräddfilssås
2 dl gräddfil
0,5 gurka
2 klyftor vitlök
2 msk pesto
Svartpeppar
Salt

Gör så här
Skala och riv gurkan till såsen
Krama vattnet ur gurkan
Blanda gurkan med gräddfil, vitlök och pesto
Smaka av med peppar och salt
Låt gärna stå svalt en stund innan servering
Toppa med gräslök vid servering

Torka kycklingfiléerna och skär ett snitt i varje filé
Fyll kycklingfiléerna med pesto
Linda baconskivor runt filéerna och fäst med tandpetare
Grilla först på stark värme så filéerna får färg
Grilla sedan på svagare värme (ytterkanterna av grillen)
Vänd filéerna flera gånger
Prova med provnål om filéerna är genomstekta, 
om vätskan som sipprar ut är ofärgad är kycklingen färdig

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar