En enkel kaka med röda vinbär
som går att baka i långpanna eller mindre ugnsform.
Andra bär som hallon, svarta vinbär och krusbär blir också gott.
Röd vinbärskaka
ca 24 bitar
200 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
ca 250 g bär
Gör så här
Smält smöret
Knäck äggen i bunke
Tillsätt socker och vanilj
Vispa ihop lite lätt med en vanlig visp
Tillsätt mjöl och smör
Blanda till en slät smet
Häll den i en bakpappersklädd långpanna eller mindre ugnsform
Strö över bär
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 25-30 minuter
Låt svalna
Skär upp i rutor
kul ska testa dne nu, men med veganska "no egg" samt veganskt smör. :)
SvaraRaderaSpännande! Berätta gärna hur det gick, och vad du använder istället för ägg.
Radera