tisdag 21 juli 2015

Rostade primörer, kryddig korv och dillpesto

Små söta morötter, färskpotatis och rädisor
i en salig blandning med kryddig korvtoppat med dillpesto. Mums!


Rostade primörer, kryddig korv och dillpesto
4 portioner

1 knippe späda morötter
ca 900 g färskpotatis
1 squash
1 purjolök
3 msk rapsolja
Flingsalt
20 st körsbärstomater
6 kryddstarka korvar
1 knippe rädisor
Dillpesto
3-4 dl dill, orepad
0,75 dl rapsolja
50 g pinjenötter
30 g parmesanost, riven

Gör så här
Tvätta potatis och morötter
Dela morötterna på längden och potatisen i bitar
Skölj squashen och skär i cm tjocka skivor, dela ev på mitten
Ansa purjolöken och skär i 3 cm breda bitar
Fördela allt på en plåt med bakplåtspapper
Ringla över olja och blanda om
Strö över flingsalt
Rosta primörerna mitt i ugnen i 200 grader i ca 20-25 minuter
Lägg på tomaterna efter 15 minuter
Dela korven i skivor och stek i olja
Koka rädisorna en halv minut och spola genast av i kallt vatten
Halvera eller kvarta rädisorna
Fördela korv och rädisor på de rostade primörerna



2 kommentarer:

  1. Ser supermysigt ut. Det finns så mycket gott nu. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera