måndag 17 augusti 2015

Torsk Provencale - fisk i ugn

Mat i ugn är ju toppen, och fisk är bra att äta så ofta som möjligt, 
då måste ju fisk i ugn vara den idealiska maträtten :)

Torsk Provencale
4-6 portioner

900 g torskfilé
10-12 potatisar
3 morötter
2 gul lök
3 klyftor vitlök
3 st tomater,
2 dl hönsbuljong
1 dl persilja, hackad
50 g smör
2 citroner
Salt
Svartpeppar
Citronpeppar

Gör så här
Skiva morot, lök och potatis
Blanda i en ugnsfast form
Ringla över lite olja
Salta och peppra
Stek i ugn i 200 grader i ca 20 minuter
Blanda smör med hackad persilja och rivet skal från en halv citron
Smaka av med salt och citronpeppar
Skiva vitlök och klyfta citroner och tomater
Salta och krydda torskfilén
Lägg torsk, vitlök, citroner och tomater  i ugnsformen
Häll över hönsbuljong
Stek ytterligare ca 10 minuter
Ansluta med att klicka över persiljesmöret





Stekt torskrygg med sardellsmör-
Klicka här!





2 kommentarer:

  1. Fisk i alla former är gott. Härligt när det sköter sig själv i ugnen. Ha en fin dag Kram Pernilla

    SvaraRadera